Kojenec

Dobrý den, během celého těhotenství a také v průběhu kojení jsem užívala PhytoChi. Nyní je dceři 8 měsíců, už není kojená a zajímá mě, jestli je možné podávat PhytoChi (pokud ano, tak v jakém množství). Jinak během těhotenství nenastala jediná komplikace, ani pocity nevolnosti, poporodní rekonvalescence proběhla také velice rychle, to vše i přes to, že gynekolog preparát nedoporučoval.

anonym

Odpověď odborníka

Odpověď jsme konzultovali se SZÚ a výrobcem panem Leungem. SZÚ z důvodu předběžné opatrnosti považuje za nevhodné přípravek doporučovat k užívání těhotným a kojícím ženám, neboť dle jeho názoru není dostatek důkazů o bezpečnosti některých složek (Curcuma longa, Panax quiquefolius, notoginseng a glycyrrhiza). Výrobce a vědec v oboru tradičních čínských bylin (chinesis materia medica) pan Albert Y. Leung považuje svůj přípravek i pro těhotné a kojící matky za absolutně bezpečný. Používá pouze garantované tradiční kvalitní suroviny, ke kterým existuje rozsáhlá publikace o jejich bezpečnosti, toxicitě, neslučitelnosti, preventivních opatřeních a výstrahách. Dále existuje u použitých bylin praxe opírající se o klinické zkušenosti na lidech, získaných v průběhu let. Zkušenosti lékařů v ČR nabízejících PhytoChi jsou u těhotných a kojících matek jen pozitivní. O věkovém omezení rozhodl SZÚ, a to z důvodů předběžné opatrnosti. Výrobce PhytoChi A. Y. Leung doporučuje svůj přípravek dětem už od dvou let. Zkušenosti lékařů v ČR nabízející PhytoChi jsou u malých dětí jen pozitivní. Vaše dcera je na PhytoChi zvyklá, protože jste ho užívala během těhotenství i kojení, takže PhytoChi můžete bez problému začít své dceři podávat. Dávkování se upravuje podle tělesné hmotnosti. Osoba vážící 70 kg = 15 ml PhytoChi.

  • MUDr. Peter Bednarčík, CSc.

Necítíte se dobře? Máte problémy s imunitou? Máte zdravotní potíže, omezuje Vás nemoc v práci a v životě?

Objevte naše produkty

Odebírejte novinky, články a rady e-mailem

Povinné pole
Odběrem novinek souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů

Sledujte nás na Facebooku a Instagramu